Vzhľad stránky je tým, čo musí návštevníka zaujať na prvý pohľad. Žiadna web stránka sa preto nezaobíde bez kvalitných fotografií – či už ide o obrázky produktov, ukážky v portfóliu alebo fotografie, ktoré sú súčasťou dizajnu. Pri vytváraní web stránky cez Pixenio bolo doteraz možné uploadovanie obrázkov iba z jedného zdroja, a to z disku počítača (resp. z galérie mobilného zariadenia).

My v Pixeniu však vieme, že niekedy je ťažké zabezpečiť vlastné fotografie v dostatočnej kvalite, ktoré by sa dali vhodne zakomponovať na stránku. Od dnes preto môžete vkladať obrázky priamo z fotobanky.

Nájdite presne takú fotografiu, akú potrebujete

V rámci poľa pre nahratie obrázka pribudlo tlačidlo Vybrať z galérie, ktoré otvorí Galériu s fotobankou. Prostredníctvom nej si môžete vyhľadať akýkoľvek obrázok. Stačí ak zadáte kľúčové slovo do políčka na vyhľadávanie (napríklad krajina) a následne sa vám zobrazia všetky zodpovedajúce výsledky, ktoré tematicky súvisia s daným slovom.

search-bar-sk.png

Vyhľadávanie primárne funguje v jazyku, v akom máte nastavenú administráciu. Ak ale nedostanete vhodné výsledky, môžete takisto napísať kľúčové slovo v angličtine (napr. landscape). Výhodou tohto vyhľadávania je, že funguje paralelne, a teda sa nemusíte prepínať medzi jazykmi, ani si meniť nastavenia adminu. Jednoducho sem vpíšete, čo hľadáte - buď po slovensky alebo po anglicky.

Použitie FREE obrázkov z fotobanky

Aby sme mohli našim zákazníkom ponúknuť túto funkcionalitu, prepojili sme Pixenio so službou Unsplash – jednou z najobľúbenejších fotobánk, ktorá poskytuje kvalitné fotografie vo vysokom rozlíšení zadarmo. Obrázky tak môžete bez problémov používať na svojej osobnej či komerčnej stránke (napr. na firemnom webe).

Vytvor si web

Umiestnenie fotografií

Vložiť obrázok z fotobanky je možné všade tam, kde je k dispozícii pole pre nahratie obrázka; okrem priestoru pre nahrávanie loga. Logo totiž musí byť vaše vlastné = unikátne.

Fotografie viete zakomponovať do pozadia stránky, do postov a takisto aj do galérie, kde je dokonca možné označiť a pridať viacero obrázkov naraz.

images-picker-sk.png

Pri obrázkoch z Unsplash-u sa dajú editovať meta dáta rovnakým spôsobom, ako pri ostatných obrázkoch, ktoré ste doteraz nahrali z disku svojho počítača. Zadať môžete titulok, popis a alternatívny text.

edit-media-sk.png
Obrázky, ktoré sa nestratia

Všetky obrázky, nahraté na vašu Pixenio stránku, sa ukladajú na naše servery. Tým, že je web hostovaný u nás, nemusíte sa obávať výpadku Unsplash-u a ani toho, že by pôvodný autor zmazal svoju fotografiu. Vami vložené obrázky budete mať na stránke dovtedy, pokiaľ ich sami neodstránite.

Lepší zážitok pri tvorbe stránky

S príchodom novej funkcie a výberom obrázkov z fotobanky, sa pre užívateľov otvárajú nové možnosti. Už viac nemusíte čakať na to, kým budete mať pripravený komplet celý obsah a všetky obrázky. Obrázkami z fotobanky viete dočasne nahradiť (alebo aj natrvalo) všetky potrebné fotografie a publikovať svoju web stránku ihneď po dokončení wizardu. Je to rýchle a mimoriadne pohodlné.

Pridávanie obrázkov z Unsplash databázy je automaticky dostupné v rámci základného balíka služieb – pre už existujúce stránky, ako aj pre všetky nové stránky.

unsplash-sk.png

Web stránka, ktorú si zvládnete urobiť sami

Vytvorte si vlastnú plnohodnotnú web stránku s kvalitnými fotografiami. Je to tak jednoduché ako Facebook alebo Instagram. Pixenio si navyše môžete vyskúšať na 14 dní úplne bez poplatkov.

Vytvor si web