Posledné týždne sme sa venovali vývoju ďalších užitočných funkcií. Z časti ide o aj funkcionality, ktoré našim zákazníkom v systéme chýbali. Na základe spätnej väzby sme sa ich rozhodli zapracovať.

Keďže sú tieto zmeny už nasadené do ostrej prevádzky, môžete ich naplno využívať v rámci svojej web stránky. O aké funkcie ide sa dozviete v tomto článku.

Ak nemáte web stránku, vytvorte si účet ešte dnes! Vytvoriť si vlastnú webstránku zvládnete aj sami. Je to tak jednoduché ako Facebook alebo Instagram. Vyskúšajte si Pixenio na 14 dní zadarmo.

Vytvor si web


Nové funkcie pre články

Zmena dátumu publikácie

Každý blogový článok má dátum publikácie. Pre efektívnejšiu prácu s blogovými príspevkami sme pridali možnosť manuálne zmeniť tento dátum. Pri prechode z inej webovej platformy na Pixenio si môžete manuálne zmeniť dátum publikovania hlavne pre staré články. Tie, ktoré sa viažu časovo na minulosť. Napríklad článok o zásadnej zmene vo vašej firme.

Naopak zmeniť dátum vydania článku z minulosti na aktuálny dnešný deň sa hodí pri optimalizácii pre vyhľadávače. Spolu teda s rozšírením obsahu článku o nové informácie zmeňte aj jeho dátum publikovania. Následne viete článok opätovne pre-indexovať v nástroji Google Search Console a dať vyhľadávačom vedieť, že ide o “vynovený” príspevok.

date-sk.png
Naplánovanie príspevku na konkrétny deň a čas

Blogový článok môžete publikovať ihneď, alebo nastaviť budúci čas. Ak podľa štatistík viete, kedy je ten najvhodnejší čas pre zverejnenie článku, prípadne máte dlhodobý editačný plán, túto funkciu určite využijete. Teraz si môžete ku každému príspevku vopred nastaviť presný termín – pre jeho automatické zverejnenie v budúcnosti. To vám umožní lepšie a rýchlejšie spravovať jednotlivé články.

Naplánovanie pritom funguje úplne jednoducho. Stačí, ak zvolený budúci termín napíšete do poľa Dátum publikovania v tvare, ktorý je uvedený ako nápoveda, a dáte Uložiť. Článok môžete editovať a vidíte ho na svojej stránke len ako prihlásený administrátor.

Časová zóna

V poslednej aktualizácii sme pridali voľbu časovej zóny pre webstránku. Vyberte si ju podľa lokácie, kde sa nachádzate. V takomto časovom pásme sa budú zobrazovať príspevky a komentáre na blogu. Časovú zónu si môžete zmeniť v sekcii Nastavenia -> Všeobecné.

Články budú publikované vo zvolenom čase a dátume podľa nastavenej časovej zóny. Taktiež dátum a čas komentára pridaného návštevníkom z iného časového pásma sa preráta na také pásmo, aké máte uložené v nastaveniach.

timezone-sk.png
Embed kódy

Ďalšou funkciou, ktorá pribudla do administrácie, je možnosť vkladať vlastné kódy. Vďaka tomu si na stránku pridáte akýkoľvek html kód alebo linku na obsah. Či už pôjde o nejaký plugin tretích strán (napr. rezervačný) alebo linku na YouTube video, takýmto spôsobom viete stránku modifikovať a rozširovať ju o špecifické funkcie.

Vďaka tejto funkcii viete vytvoriť článok, do ktorého vložíte napríklad príspevok z Instagramu. Stačí skopírovať linku z prehliadača a vložiť ju do stránky cez funkciu Embed kód.

embed

Nová funkcia pre SEO

Mapa stránok

Generovanie mapy stránok (sitemap.xml) slúži ako pomôcka pre Google a ďalšie vyhľadávače na to, aby vedeli efektívnejšie prezerať a následne zaindexovať všetky vaše stránky. Keďže tento súbor zahŕňa kompletnú štruktúru webu, Google si všimne aj tie podstránky, ktoré napr. nie sú dostupné priamo z menu.

Prítomnosť mapy stránok zvyšuje počet dohľadateľných stránok. To znamená, že čím viac zaindexovaných stránok, tým viac návštevníkov k vám príde z organického vyhľadávania.

Nové funkcie pre obrázky

Dizajnový efekt lightbox

V galérii bol pridaný efekt pop-up zobrazovanie obrázkov do moderného lightboxu. Kliknutím na obrázok v galérii sa otvorí do väčšieho rozmeru. Túto zmenu uvidíte aj pri prezeraní webstránky cez mobilné zariadenia – prezerajte si obrázky jednoduchým posúvaním prsta po obrazovke.

Zobrazovanie titulku a popisku

Pri vytváraní albumov môžete zadať titulok a popisok ku každému obrázku. Tieto dáta sa zobrazujú rovno pod obrázkom. Taktiež aj v lightbox zobrazení. Je to praktické, pretože ak si užívateľ pozerá jednotlivé obrázky cez lightbox, nemusí sa spať na stránku, aby si prečítal ich popis. Viete to výborne použiť napríklad pri prezentácii svojho portfólia a pri každom zo zrealizovaných projektov uviesť pár základných údajov.

album-caption-sk.png

V admin prostredí titulok a popisok môžete editovať po kliknutí na Upraviť v danom obrázku v galérii.

edit-media-sk.png
Obrázky z fotobanky

Doteraz bolo možné na stránku nahrávať iba vlastné obrázky z disku počítača alebo z galérie mobilného telefónu. Okrem vlastných obrázkov, môžete použiť aj obrázky iných autorov, ak to umožňujú ich licenčné podmienky.

Aby sme zjednodušili proces vytvárania stránok, pridali sme skvelú funkciu – vďaka prepojeniu Pixenia s fotobankou Unsplash si môžete vyhľadať vhodný obrázok z fotobanky priamo v administrácii. Pre svoju web stránku tak máte plne k dispozícii obrovskú databázu fotografií vo vysokom rozlíšení úplne zadarmo. Licencia vás oprávňuje použiť fotografie aj na komerčných webstránkach.

Vytvorte si vlastnú stránku a vyskúšajte si ju so všetkými novými funkcionalitami na 14 dní zadarmo.

Zjednodušená spätná väzba

Nenašli ste to čo ste hľadali? Povedzte nám to! Pixenio je platforma pre úplných začiatočníkov v tvorbe webstránok. Buďte s nami v kontakte a podieľajte sa na smerovaní Pixenia. Teraz nám to môžete povedať ešte jednoduchšie. Kliknutím na záložku Spätná väzba v administrácii, viete vyjadriť svoj názor buď slovne, alebo číselným ohodnotením.

feedback-sk.png

Neustále pracujeme na nových funkciách a vylepšeniach. Dajte nám vedieť s čím máte najväčšie problémy pri tvorbe web stránok.